BARBERA 2015

Tuottaja
Maria Poggi Azzali, Tenuta Pernice
D.O.C. Colli Piacentini, Val Tidone, Emilia Romagna

Rypäle
Barbera

Kirkas, purppuraan taipuva rubiininpunainen väri. Tuoksussa mehevää marjaisuutta ja kevyttä kukkaisuutta. Maku on keskitäyteläinen, ja rypäleelle tyypillinen hapokkuus pitää yllä kepeää suutuntumaa. Maussa kirsikan rinnalla hapokkaita punaisia marjoja ja yrttisyyttä sekä aavistus vaniljaa. Sopii tarjoiltavaksi pastaruokien ja keskitäyteläisten pataruokien kanssa, myös seurusteluun.

Rypäleet viinin tulevat viinitilan kahdelta omalta tarhalta. Viinin kypsytyksessä tammea on käytetty erittäin maltillisesti, minkä ansiosta Barberan eläväinen hapokkuus on hyvin esillä.

Tarjoilulämpötila 18 – 19 C°.
Sokeri 6,4 g/l.