BONARDA DOLCE FRIZZANTE 2017

Tuottaja
Maria Poggi Azzali, Tenuta Pernice
D.O.C. Colli Piacentini, Val Tidone, Emilia Romagna

Rypäle
Bonarda (Croatina)

Intensiivinen, violettiin taittava rubiininpuna. Tuoksussa runsaasti kypsiä, tummia marjoja, karhunvatukkaa ja villivadelmaa. Makea, kevyesti kuohuva viini, samettinen tanniinisuus tuo palettiin hienoa syvyyttä. Maussa kypsää marjaisuutta ryhdittää kevyen kirpeähkö kirsikkaisuus. Ihanteellinen seuralainen marjaisille jälkiruoille ja leivonnaisille.

Bonarda on Emilia Romagnan alueellinen nimi Croatina-rypäleelle. Sitä käytetään paljon sekoiteviineissä, lajikeviininä se tuottaa runsaan hedelmäisiä ja matalahappoisia viinejä. Helmeilevä rakenne viiniin saadaan käyttämällä viini kahteen kertaan kontrolloiduissa lämpötiloissa.

Tarjoilulämpötila 16 – 18 C°.
Sokeri 101,6 g/l.