GUTTURNIO SUPERIORE 2017

Tuottaja
Maria Poggi Azzali, Tenuta Pernice
D.O.C. Gutturnio, Val Tidone, Emilia Romagna

Rypäleet
Barbera & Bonarda (Croatina)

Heleän rubiininpunainen väri purppuraisin pilkahduksin. Punaisten hedelmien sävyttämä tuoksu, jossa aavistus akaasiaa ja vaniljaa. Keskitäyteläinen, nuorekkaan ponnekas viini. Maussa kirsikkaisuutta ja hivenen karpaloa, tammi ja tanniinit pitävät sopivaa ryhtiä. Sopii hyvin yhdistettäväksi erilaisille pastaruoille, grillatulle vaalealle lihalle ja kasviksille sekä pienriistalle.

Rypäleet viiniin tulevat viinimön omilta, rajoitetun satomäärän tarhoilta. Rypäleet poimitaan käsin, ja hellävaraisen viiniytyksen jälkeen Superiore-viinejä kypsytetään tammessa usean kuukauden ajan.

Tarjoilulämpötila 18 – 19 C°.
Sokeri 2,4 g/l.