GUTTURNIO RISERVA 2013

Tuottaja
Maria Poggi Azzali, Tenuta Pernice
D.O.C. Gutturnio, Val Tidone, Emilia Romagna

Rypäle
Barbera & Bonarda (Croatina)

Kehittynyt, syvänpunainen väri. Houkuttelevan runsas tuoksu, mukana karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa, vaniljaa ja kukkaishunajaa sekä kypsiä maanläheisiä aromeja. Täyteläinen maku, joka toistaa tuoksun aromeja. Rypäleiden oma hapokkuus ja silkkiset tanniinit tuovat viiniin hienoa särmää ja pitävät kokonaisuuden mielenkiintoisena ja nautittavana. Seuraksi tälle viinille sopivat erinomaisesti tryffelipasta, maukkaat liharuoat ja kypsytetyt juustot.

Gutturnio oli DOC Colli Piacentinin ala-alue vuoteen 2010 asti, kunnes se sai oman DOC-luokituksensa. Alue ulottuu 17 kylän alueelle, ja se tuottaa sekoiteviinejä Barberasta ja Bonardasta. Tenuta Pernicen Gutturnio Riservaa on kypsytetty 14 kuukautta tammessa.

Tarjoilulämpötila 18 – 19 C°.
Sokeri 3,1 g/l.


/ Gutturnio Riserva valittiin alueensa parhaaksi viiniksi 2017/2018.