MARIA POGGI AZZALI TENUTA PERNICE
Tenuta Pernicen viinitila sijaitsee Val Tidonen kauniisti kohoilevilla kukkuloilla vain pienen ajomatkan päässä Piacenzan kaupungista. Maria Poggi Azzali perusti tilan vuonna 1988, ja hän työskentelee tilalla edelleen, nykyään yhdessä tyttärensä, Chiaran, kanssa. Viinitila on keskittynyt tuottamaan alueelle tyypillisiä ja persoonallisia viinejä, joissa yhdistyvät perinteet ja innovaatio.

Tarhoja on yhteensä kymmenen: Pernice, Raballa, Colombarola, Collinetta, Gerre, Fontana Barbera, Magnana, Gabà, Scuole ja Fornace. Tarhojen pinta-ala on yhteensä 41 hehtaaria, ja ne kaikki kuuluvat DOC Colli Piacentinin alueeseen. Kasvuolosuhteet tarhoilla ovat suotuisat useiden lajikkeiden viljelyyn. Paikallisista lajikkeista tarhalla kasvaa Barbera, Bonarda (Croatina), Ortrugo ja Malvasia. Kansainvälisistä lajikkeista viljellään Cabernet Sauvignonia, Chardonnayta sekä Sauvignon Blancia.
Vuosittainen tuotantomäärä on 200.000 pulloa.

Tilan kaikki viinit valmistetaan omien tarhojen rypäleistä. Tarhat on viinimön välittömässä läheisyydessä, minkä ansiosta rypäleet puristetaan välittömästi, enintään kaksi tuntia poiminnan jälkeen. Viininvalmistusprosessi pysyy hyvin kontrolloituna, ja riski spontaanin käymisen alkamisesta on pieni.

Tilalla on panostettu valmistuslaitteistoon. Valkoisten lajikkeiden rypäleet puristetaan kokonaisina terttuina pneumaattisella puristimella, jossa puristimen sisällä oleva ilmatasku täytetään hitaasti, ja sen avulla puristetaan rypäleet hellävaraisesti seinämiä vasten. Hellävaraisella puristuksella saadaan korkealuokkaista, laadukasta rypälemehua. Viinimö ja kellaritilat ovat lämpötilakontrolloituja ja varustettu modernilla teknologialla, millä voidaan varmistaa viinien optimaaliset säilytysolosuhteet.

Tenuta Pernice on aktiivisesti mukana alueellisen viinikulttuurin edistämistoiminnassa. Chiara Azzali on on vastuuasemassa useissa paikallisjärjestöissä, kuten Consorzio Vini DOC Dei Colli Piacentini, missä hän toimii varapuheenjohtajana.

Tilalla on noudatettu kestävän kehityksen periaatteita vuodesta 1996 lähtien. Periaatteisiin kuuluu maaperän luontaisesta ravinteikkuudesta huolehtiminen, vesistöjen säilyttäminen, luonnon monimuotoisuuden ja alueelle tyypillisen maatalousmaiseman suojeleminen ja ilmanlaadun parantaminen.

Tenuta Pernicen viinit ovat menestyneet hyvin viinikilpailuissa. Erityisesti Frizzante-viinit ovat niittäneet mainintoja vuosien aikana.