TENUTA PRUNAROLO
Vuonna 2009 perustettu Tenuta Prunarolo sijaitsee Rosso Marconin sydämessä lähellä Bolognan kaupunkia. Viinitilaa ympäröivä maasto kertoo kaunista tarinaa vuosisataisesta viljelyhistoriasta, joka ulottuu kauas etruskien aikaan. Colli Bolognesi on aina ollut aluetta, missä on voinut aistia viljelijöiden rakkauden työtään kohtaan. Kasvuolosuhteet tarhoilla ovat haastavat, ja työskentely tarhoilla vaatii todellista antaumusta työlleen. Tästä rakkaudesta ja Bolognesin maastosta nousee vahvoja ja tyylikkäitä viinejä.

Bolognesin rinteille, upean luonnon keskelle sijoittuva viinitila on kolmelta suunnalta jyrkänteiden ympäröimä. Tilalle on ainoastaan yksi kapea tie, joka johdattaa lähes taianomaisesti hurmaaville tiluksille. Tämä tie on antanut nimen tilan viinille Sentieri di Prunarolo, mikä tarkoittaa polkua Prunarololle.

Viinitarhoja on kuuden hehtaarin alueella. Etelänsuuntaisilla tarhoilla kasvaa Cabernet Sauvignonia, kaakkoisrinteet ovat Merlot’lle ja lounasrinteillä köynnökset ovat Barberaa. Satomäärät pidetään alhaisina ja rypäleiden kypsymistä tarkkaillaan aktiivisesti, jottei niiden potentiaalinen alkoholipitoisuus kiipeä liian korkeaksi. Vuosittainen tuotantomäärä on 20.000 pulloa.

Viinitilan omistaja, Armando Chiappiniello, on viinintekijä toisessa polvessa. Hän on ammatiltaan kultaseppä, mutta juostuaan lapsuutensa isänsä viinitarhoilla hän tiesi joskus palaavansa viininvalmistuksen pariin. Armando näkee kiehtovan yhteyden kahden ammattinsa välillä, ja kuvaa sitä näin: ”Samoin kuin kallisarvoisia metalleja muotoillaan upeiksi koruiksi, myös rypäleistä saa niiden kauneuden nähtäville lasiin. Viinitilan hoitamista voi verrata taiteilijan työhön – tarvitaan intohimoa, mielikuvitusta ja tekniikkaa mestariteosten luomiseksi”.